Uit de stuit staat aan de rand van het woud bij Saulxures dit moderne pand, dat door z’n grote glazen raampartijen doet wat de naam belooft. Een opvallende verschijning in deze omgeving, maar allerminst detonerend – hulde aan de architect. Het aantal kamers is beperkt, het zijn er elf: vier standaardkamers en zeven suites, sommige daarvan hebben twee verdiepingen. Rustiek houtwerk bepaalt de aanblik net als bij het exterieur, u bent in de Elzas en dat zult u weten. Toch zijn de kamers licht, en ruim bovendien. Rode draad in het hotel is het oeuvre van huisvriend en -schilder Daniel Gerhardt: zowel schilderijen als trompe-l’oeils sieren de wanden. Het restaurant staat in hoog aanzien – veel gasten komen keer op keer terug voor een ‘séjour gourmand’. De keuken volgt de seizoenen: het is net wat er op de markten in de buurt te krijgen is. U kunt halfpension boeken voor een viergangendiner met kaasplank of u kiest voor b&b en eet ’s avonds à la carte. Trouwens, over ontbijt gesproken, ook daar wordt de streek eer aangedaan, met vleeswaren, kaas, verse jus d’orange, boerenbrood, viennoiseries en bijzondere confitures van het huis, zoals kwetsen- en kweeperenjam.