Begin zestiger jaren gaat vader Valeriano Trerè de uitdaging aan en stapt over op wijnbouw. Veertien hectaren glooiende hellingen rond Faenza worden beplant met druiven. Zo'n vijftig jaar later is de onderneming, nu vierendertig hectaren, uitgegroeid tot een bekende naam op de wereldmarkt. De Sangiovese di Romagna wordt ook in de VS met plezier gedronken. Een knappe prestatie. Gelukkig valt in Italië de appel niet ver van de boom. Na dochter Morena is ook kleinzoon Massimiliano partner in de productie en verkoop van wijn. Tien jaar geleden is de onderneming uitgebreid met een Agriturismo inclusief restaurant. Perfect idee, immers niets mooier dan meekijken op een dynamisch bedrijf. Naast vino di Romagna, grappa en eaux de vie behoort ook honing, jam en olijfolie tot het assortiment. Met twee appartementen, een suite en zes tweepersoons kamers is er ruimte voor aardig wat gasten. Een praktische indeling, de sfeervolle aankleding en de gastvrijheid van de familie, maakt elk verblijf tot een succes. Het restaurant, de voormalige stallen, serveert gerechten uit de cultura gastronomica della Romagna. Inclusief wijn uit eigen cave natuurlijk. Tja, een zwembad is echt geen luxe.