Vijfhonderd meter naar zee, vijftienhonderd meter naar Peschici. Locatie nog niet helder? Okay, de kustlijn van de Adriatische Zee maakt ergens boven Bari een fikse bocht naar rechts. Volg de weg langs Manfredonia en Vieste. Nog een kilometer of vijfentwintig, et voilà, Peschici. Een bijzondere locatie voor een bijzonder adres. De gastvrijheid van Antonella en Francesco Martucci wordt geroemd. En niet ten onrechte. Gasten voelen zich meer dan welkom in la Chiusa delle More. De verbouwde boerenhoeve stamt uit de 16e Eeuw. Vandaag de dag staat er een charmant country hotel voorzien van tien gastenkamers, een veranda restaurant, tuin, solarium en zwembad. De dag start met ontbijt in de olijfboomgaard. Lemon- en chocoladetaart, croissants, verse ricotta, honing, jus d’orange en warme cappuccino. Allemaal even verrukkelijk. De landelijke setting van het hotel biedt genoeg ruimte voor actie. Geen overbodige luxe met zo’n keuken! De prodotti van het huis zijn van eenzelfde kwaliteit. Pomodori secchi, Zucchine, Peperoni, Melanzane, Lampascioni, Carciofini, mmmm. Voor Peperoncini piccante ripieno maak ik met liefde een omweg. Bij het vallen van de nacht tonen van zoet fruit op een zilte bries van zee. Puur geluk, waar ligt de grens?