Een boerderij als een vesting. Tussen Bari en Brindisi, dichtbij de kust van de Mare Adriatico, leeft men eeuwen geleden met de permanente dreiging van een Turkse aanval. Ter beveiliging wordt er in de 15e Eeuw een wachttoren met kloeke vestingwal gebouwd. Natuurlijk, er is in de loop van de tijd veel veranderd maar de oorspronkelijke setting, omgeven door eeuwenoude olijfbomen, bepaalt nog steeds de sfeer. De familie Amati, eigenaar van o.a. Borgo San Marco, is gespecialiseerd in olijven. Het land, zo’n honderd hectaren, wordt gebruikt voor productie van frantoiano, picholine, coratino en ogliarolo. Handgeplukt en professioneel geperst levert deze mixt de Olio Extra Vergine di Oliva Borgo San Marco. De olie, perfecte zuurgraad, wordt per drie liter verhandeld. Niet echt een probleem. Volg de cursus regionale keuken en ontdek smaak en gebruik van deze goddelijke olie. Het restaurant serveert traditionele gerechten uit Apulia. Witte gewelven afgewisseld met pastelkleurige muren zet de toon in deze Borgo. Het interieur is geheel in stijl. Modern comfort in traditionele setting voorzien van eigentijdse accenten. De appartementen zijn voorzien van terras of patio. E la notte? Samen met een flesje wijn onder een flonkerende sterrenhemel .. andiamo!