Wat eens een vergeten boerderij van gestapelde stenen was, werd een rustiek hotel in een tuin met jungleaspiraties. Hoewel het diep verborgen ligt in het groen van de Cevennen duurde het niet lang voordat Franse yuppen en early-adapters deze fantastische plek ontdekten. Pas geleden is het hotel overgenomen door Gwenaëlle Chazal en Christian Gayet, die in de VS elf jaar bij viersterrenhotels werkten. Het restaurant serveert een mediterrane cuisine met een Cevennen-touch en een duidelijke biologische inslag: groente en kruiden komen uit de tuinen. Brein achter de heerlijkheden is Olivier Gulizzi, de geboren Marseillais die praktisch zijn hele leven al is geïntrigeerd door het vak – aan zijn Siciliaanse grootmoeder ontfutselde hij vele culinaire geheimen. Olivier nodigt u van harte uit in zijn bekroonde gastronomische restaurant, dat, hoe kan het ook anders, Jardins Du Ranquet heet. Het terras met uitzicht op het zwembad en het groen is de beste plek om de bouillabaisse, het konijn met eekhoorntjesbrood of het vermaarde honingijs te verorbereren. Wie wil, bereikt dit bijzondere hotel aan de D982 per helikopter.