Het is een beetje het Droste-effect: achter het hek ligt een schitterende verborgen tuin, die op zijn beurt een hoog huis herbergt, dat zich verschuilt achter een mantel van klimop. Dit is de wereld van Le Grenier à Sel, een klein hotel vlakbij het middeleeuwse centrum van Montluçon. Laat deze stille rustige plek op u inwerken, bijvoorbeeld gezeten op het charmante terras. U ontdekt in het groen allerlei grappige details, die elk hun eigen rol spelen. Het bijzondere huis, dat zowel zestiende-, zeventiende- als achttiende-eeuwse stijlkenmerken heeft, is heel lang bezit van de Charretons geweest, een van de rijkste families in de stad. De geest van het roemruchte geslacht toont zich nog immer in de hoge salons met kroonluchters en schouwen, oude meubels en koele tegelvloeren. En in de geraffineerde, gezellige inrichting van de zeven kamers, die elk een ziel hebben – en bovendien zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. Uit de vrolijke, gulle keuken komen specialiteiten als ‘canette fermière à la Duchambais’ en ‘chausson aux morilles’. Het restaurant is onder de plaatselijke bevolking geliefd, wat wilt u met Jacky Morlon als keukendirigent.