Dat de 30 kamers in dit slot piekfijn in orde zijn en met vreugde en kleur zijn aangekleed behoeft geen betoog. Tot de attente extra’s behoren ochtendthee, mineraalwater en boeken. Het is de verdienste van Edith Freifrau van Thüngen en haar team, dat alles op rolletjes laat lopen in dit van oorsprong veertiende-eeuwse slot. Uit die tijd dateren nog de tongewelven, andere delen zijn veel nieuwer – zo dateert de westtoren met z’n opvallende koepel van begin 1900. In de orangerie gebeurt waarover in Berlijn steeds meer gepraat wordt, hier worden nog de traditionele Brandenburgse gerechten geserveerd zoals in de vervolgen dagen van het landgoed. Voordat de term slowfood bestond werd al gekookt met verse ingrediënten en een fikse dosis aandacht. De Gault Millau-vermelding is meer dan verdiend evenals de titel Brandenburger Meisterkoch, die chefkok Holger von Bahder mag dragen. Het uitzicht door de oude ramen op het stille park is een aangename begeleiding, op het terras zit u tussen de rozen, oude bomen en vogelgekwetter. Regelmatig kunt u klassieke concerten en jazz in het park beluisteren – als gast kunt u dan eerste rang zitten.