Het landleven onder de rook van Berlijn is heerlijk, zeker als u dit klassieke hotel in het groen als pleisterplaats kiest. In Wensickendorf rolt ‘t leven op z’n elfendertigst voort, u bent schijnbaar ver weg van grootstedelijke drukte. In de negentiende eeuw kwamen paarden op krachten bij de uitspanning die nu het hotel herbergt. De fundamenten dateren nog uit de tijd van Louise Henriëtte van Oranje-Nassau. Zij stelde in 1652 een dorpskroeg in die boerenfamilies en ambachtslieden troost bood na de Dertigjarige Oorlog. Nu is het een droomlocatie, zo een om te trouwen, iets wat dan ook veelvuldig gebeurt. Tot in het laatste detail wordt alles geregeld – ook als u niet in het huwelijksbootje stapt. Achttien kamers, van eenvoudige eenpersoonskamer uit de categorie ‘Schöne Aussicht’ tot de Rosensuite waar u als het ware onder een deken van sterren slaapt. De keuken is vooral gutbürgerlich. Keukenmeester Rainer Borisch tovert degelijke, traditionele en smaakvolle gerechten uit de regio op tafel zoals aardappelsoep, baars uit de Roofensee met spitskool en hertenkalf van de Schorfheide.