‘Le Mandrie’ is Italiaans voor ‘de kuddes’, waarmee gedoeld wordt op de kuddes en hun herders die hier onderdak vonden toen de boerderij in de elfde eeuw gebouwd werd in opdracht van de abdij van Sint-Benedictus. Het oude gebouw is compleet gerenoveerd, waarbij de gevel, de structuur, de stenen muren, de eikenhouten balken aan de plafonds en de Umbrische keramische vloeren zo veel mogelijk zijn ontzien. Het is ook nog steeds een boerderij, maar dan hoofdzakelijk in dienst van de biologische extra vergine olijfolieproductie waarmee men in heel Italië hoge ogen gooit. De ligging op zeshonderd meter en de vele zonuren spelen niet alleen de olijfbomen in de kaart; ook u kunt daar naar hartenlust van meegenieten. Zo biedt het balkon een uitzicht over de heuvels van Umbrië en steden als Montefalco, Bevagna, Bettona, Perugia en Assisi, een panorama zoals u dat alleen van ansichtkaarten kent. En tijdens de zonuren is er het zwembad, dat behalve verkoeling een mogelijk even indrukwekkend uitzicht biedt. Een verblijf in Le Mandrie di San Paolo staat dan ook in het teken van genieten. Bijvoorbeeld tijdens de proeverijen, wanneer u de beste truffels, olie, ham, salami en noem maar op krijgt voorgeschoteld. Bon appetit!