Lente zomer herfst winter, en groupe of helemaal alleen, Tenuta la Parrina staat klaar voor reizigers uit alle windstreken. En dat is goed nieuws gezien de interessante aspecten van deze droomlocatie in het heuvelland van de Maremma. Na een ingrijpende innovatie van de landbouw, gestart in 1905, is nog slechts een enkele tenuta volop in bedrijf. La Parrina is daar één van. Volop in bedrijf, met als basis maar liefst vijfentachtig procent eigen producten in de keuken, kun je dat zeker zeggen. Typisch Toscaanse gerechten of internationale toppers, alles draait hier om smaak. Er gaat nu eenmaal niets boven de smaaksensatie van een tintelverse bite met kleurrijke textuur. Met de Mare Tirreno op een half uurtje is er altijd verse vis en de wijnen zijn meer dan lekker. Parrina Bianco Doc, Parrina Rosso Doc of een P.R. Riserva, de vijfenzestig hectaren van gastvrouw Marchesa Franca Spinola staan borg voor een spannende selectie. Het oude schooltje omgebouwd tot professioneel zuivelbedrijf levert diverse kazen, youghurt, ricotta en ravaggiolo. Alvast een voorproefje? Shopping on line, okay, maar op de veranda met wonderschoon uitzicht over het Toscaanse land proeft ’t toch net even anders.