De naam van het hotel verwijst naar koolmezen, maar de omringende natuur heeft veel meer fauna te bieden. Als u een rustgevende wandeling door het dichte eikenbos maakt, kunt u zomaar oog in oog komen te staan met herten, stekelvarkens, fazanten, hazen en nog veel meer diersoorten. Wel is het knusse en comfortabele hotel dicht bij zijn naam gebleven door alle kamers naar vogels te vernoemen. Ook de inrichting is bij elk exemplaar anders, maar ze hebben allemaal een eigen ingang vanuit de tuin. Le Cinciallegre is eigenlijk een gehucht, bestaande uit een aantal geheel volgens de plattelandsarchitectuur van Umbrië schitterend gerenoveerde boerderijen, en bestond al in het begin van de 13e eeuw. Het ligt aan een oud kruispunt waar ooit tarwe en andere oogstproducten verhandeld werden. Na al die jaren speelt eerlijk voedsel nog steeds een hoofdrol, maar nu binnen, in de wintertuin. Terwijl u uitkijkt over de prachtige vallei, weilanden en bossen geniet u van een heerlijk zelfgemaakt diner. Zelfgemaakt? Jazeker, bij Le Cinciallegre kun je gebruik maken van het self-catering principe waarbij je in ‘the Magpie’ je eigen gerechten klaarmaakt. Eigenaren Fabrizio en Cristina vertellen u met alle liefde waar je de beste streekproducten kunt kopen. Om uw maaltijd compleet te maken kiest u voor een van de overheerlijke Umbrische wijnen.