Vroeg in de morgen gaat een kleine groep op pad. Het hondje dat om hen heen springt is cruciaal. Met een beetje geluk en veel vakmanschap wordt er straks misschien een witte truffel opgegraven. De tartufo bianco di San Miniato is zeldzaam. De bosgrond van Fattoria Barbialla Nuova heeft blijkbaar de juiste samenstelling voor deze delicate smaakmaker. De oogst loopt van tien september tot eind december. De Fattoria bewerkt en beheert vijfhonderd hectaren waarvan de helft bos en de rest gras en bouwland. Een gemengd bedrijf op biologische leest geschoeid. Graanvelden kleuren dit ietwat ruige deel van Toscane. Le Trosce, Doderi en Brentina zijn verbouwd tot sfeervolle gastenverblijven. Zelfstandige appartementen, van alle gemakken voorzien inclusief een fantastisch uitzicht. Verse organische producten komen uit moestuin, boomgaard, bos en kippenhok. Het hele jaar door lopen de koeien in de vrije natuur. Het vlees van de Chianine wordt geroemd om structuur en kruidige smaak. Een cursus koken geeft inzicht in de vele mogelijkheden van bereiding. Barbialla Nuova hanteert de natuurlijke balans als uitgangspunt voor de onderneming. Misschien toeval, maar na een week voelt de eigen balans ook weer okay.