Zo’n veertig jaar geleden besluit de familie Ricasoli het bedrijf onder te brengen bij Società Viticola Toscana. Dit betekent het einde van zevenhonderd jaar familiebezit, zevenhonderd jaar kleurrijke familiehistorie. Vandaag de dag wordt het uitzicht van Castello di Meleto nog steeds bepaald door glooiende wijngaarden voornamelijk beplant met de Sangiovese druif. Driehonderdvijftigduizend flessen per jaar, Chianti Classico, Chianti Classico Riserva en Castello de Meleto Fiore. Bijbehorend Ristorante Fornace di Meleto voert dan ook een prima wijnkaart. Il Castello, een sprookjesachtig kasteel inclusief ‘villa nobile’ en een theater, vormt een sfeervol decor voor een ontspannen vakantie. Zowel gastenkamers als appartementen staan klaar voor gasten met een hang naar verleden en interesse in de toekomst. De grondig gerestaureerde gebouwen ademen de sfeer van weleer. Comfortabele bedden voorzien van baldakijn geplaatst op terracotta tegels onder een donker balkenplafond. Tamelijk basic met zo hier en daar een pittig kleuraccent. Aantrekkelijk rustgevend. De oude boerenkeuken vormt ’s ochtends het decor voor een geanimeerd ontbijt. Na een dagje actie is het ’s avonds volop genieten in het restaurant. De uitgekiende samenwerking van Chef Diego Babboni en Valentina Stiaccini staat garant voor kwaliteit.